joeyg2391

Forum Replies Created

Viewing 21 posts - 1 through 21 (of 21 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Transfer VM to another host with the same exact hardware setup issues

    when i browse the datastore and try to copy it fails with this message

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Transfer VM to another host with the same exact hardware setup issues

    i did shut down the vm but did not remove it from inventory when i was getting ready to transfer. Veeam also failed

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Transfer VM to another host with the same exact hardware setup issues

    still cant transfer or copy. The VM is running perfectly fine. I just want to move it to a raid 1 setup to avoid HD failure. Please help

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Transfer VM to another host with the same exact hardware setup issues

    i think i figured it out. For some reason i had my vm set up as 2 sockets which the host doesnt even have but the vm still ran fine. I shut it down and change it to single socket single core but i have not tested the transfer yet. Can someone confirm if they have seen this before?

    Thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: RDP question #346775

    Re: RDP question

    the thing is i only have 3 monitors vs his 4. So this cant be done with RDP? How would i configure it with VNC?

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: integrating voice to Lync 2010 Standard #346774

    Re: integrating voice to Lync 2010 Standard

    thanks for the quick reply but it seems sipgate will cease in a few days. Any other recommendations?

    http://www.sipgate.com/faq/article/1045/sipgate_Inc_Services_To_Cease_On_31st_of_October_2013

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: The memberOf attribute returns DN names, I want simple group names

    exactly what i wanted. Thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: The memberOf attribute returns DN names, I want simple group names

    i did add that after but i got this error:
    Get-ADGroup : The input object cannot be bound to any parameters for the comman
    d either because the command does not take pipeline input or the input and its
    properties do not match any of the parameters that take pipeline input.
    At line:1 char:133

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: The memberOf attribute returns DN names, I want simple group names

    sorry one more thing. How about the results showing only the Security groups and not both?

    Thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: The memberOf attribute returns DN names, I want simple group names

    thanks guys. This is exactly what i was looking for.

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Branch office exchange users lose outlook access once tunnel goes down

    Thanks but I do have owa with SSL cert using windows CA. Again the cert name is the same for both internal and external which point to mail.xxx.com. I also have San on the cert for autodiscover services. I have a private natted IP address to my mail server which has port 443 open on the router.

    Avatar
    joeyg2391
    Member

    Re: Added a second hardrive and want to assign it to a vm as an additional drive

    thanks i was thinking it was not possible. So i have to create a fresh vm on that datastore and assigning the full space

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346767

    Re: same internal and external domain name

    wullieb1;227549 wrote:
    If you have an A record in place for mail.domain.com on your DNS server in the branch then it should work.

    Do an nslookup and see what the results are when you search for the A record for mail.domain.com. Do this on a client on the remote site.

    Are there any entries in your HOSTS file at the moment???

    What exactly are your clients using for DNS??? Can you post an ipconfig /all from a client and the remote server.

    Now does this work on your main site??? Can your clients access the external address when using mail.domain.com???

    i will try that when i get home. I did create an A record and need to see if that works. no entries in the current Hosts file. DNS is part of the active directory intigrated zone. main site is fine and all the internal clients are going to the private ip address of my mail server.

    thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346766

    Re: same internal and external domain name

    v-2nas;227525 wrote:
    Hi,

    Yes this is a dns issue,

    let say your you are accessing owa using following link
    https://mail.something.com
    now since your internal and external domain are same. This request goes to dns server mentioned on tcp/ip
    since there is already a record in internal dns it points it internal url (due to same internal and external names)

    one way (test) to direct (remote office)users to external url is to use host files. making an entry like this

    102.54.94.97 rhino.acme.com

    and

    Do you have DNS in remote branch office? Do you have forwarders set on them ? are they internal or external ?

    Im sure the lmhost file will work but i dont want to do it for all the users.. there is a dns server at the remote site and everyone is going to it for resolution with no fowarders. I will try the fowarders part to see if that works

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346765

    Re: same internal and external domain name

    Zahidpk;227449 wrote:
    I think i would be a dns problem OR also check firewall settings.

    im positive it’s a dns issue

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346764

    Re: same internal and external domain name

    How do your clients access the internet??? Is it through the VPN or direct connection to the internet??? the gone to their internal dns sever and out through the remote router address

    Is the remote site part of your domain??? yes

    Does it use a separate DC with DNS installed on it and is it AD integrated??? AD Integrated

    Where did you put the mail.domain.com entry???is it on both my internal domain and my domain hosting site. both internal and external use the same domain name

    Did you delete any mail.domain.com entires???no i didnt delete them

    I know when my users use OWA we send them to the server rather that the external IP. so ours is [url]http://servername/exchange[/url]

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346763

    Re: same internal and external domain name

    ip address works

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: same internal and external domain name #346762

    Re: same internal and external domain name

    they use owa but instead of putting the domain name they have to use the ip addess of the main office. again im assuming since the internal and external domain name are the same the remote clients go to my internal dns server which points to the internal ip address of the mail server.

    thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: Placing and additional domain controller in remote network? #346761

    Re: Placing and additional domain controller in remote network?

    thanks everyone for the clarification and help. I will post back results wheni do this in the weekend.

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: Placing and additional domain controller in remote network? #346760

    Re: Placing and additional domain controller in remote network?

    thanks guys. i was planning on promoting in the remote site since the AD file is 50mb. Im planning on setting the tcp/ip primary dns on remote server networking settings to point to the main domain controller at main site. I will then give the remote domain controller a couple of hours for replications and then have it point to itself for dns and set the secondary to my main office. Do i need to configure anything on the DNS management console?

    Thanks

    Avatar
    joeyg2391
    Member
    in reply to: L2TP/IPSEC SITE TO SITE VPN Issues #346759

    Re: L2TP/IPSEC SITE TO SITE VPN Issues

    i put static routes in the vpn configuration. I know it has to do with routing. anything going to 192.168.1.0 go through the vpn interface and the same for the other server 192.168.2.0 go through vpn1 interface. THe interfaces are the point to point connections.

Viewing 21 posts - 1 through 21 (of 21 total)