Unable to send or recieve email…

Home Forums Server Operating Systems SBS 2000 / 2003 / 2008 / 2011 Unable to send or recieve email…

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Avatar alwin 11 years, 11 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    Svenster
    Member
    #129733

    I moved my sbs2003 to new hardware. I replicated everything and configured exchange on te new server. All mailboxes are moved succesfully to the new server. When I open outlook on a workstation, outlook connects to the new server and I am able to get into my mailbox.

    Sending and recieving emails is not possible. All the messages hang in the Exchange System Manager queue. There are several messages in the:

    “messages awaiting directory lookup” queue.

    There are even more messages in the:

    “local delivery” queue.

    Both queues are on retry. What settings did I miss during the server transfer?

    Svenster

    Avatar
    teiger
    Member
    #229666

    Re: Unable to send or recieve email…

    UTFW! Have you run the Configure E-Mail and Internet Connection Wizard?

    Avatar
    Svenster
    Member
    #313152

    Re: Unable to send or recieve email…

    Yes I did run the wizzard. All settings seem to be the same as on the old server. I did not configure Routing and Remote access yet, is that crusial to let the email server work?

    When I copy the mailboxes back to the old server and set the local bridgehead back, the old server works immediatly.

    Avatar
    alwin
    Member
    #313258

    Re: Unable to send or recieve email…

    did you follow all the instructions as in the following MS documentation?

    http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/822931

    Avatar
    Svenster
    Member
    #313153

    Re: Unable to send or recieve email…

    I did not remove the old sbs server out of the network. It is still running. The new server should run anyway if all the settings are right.

    Avatar
    teiger
    Member
    #229667

    Re: Unable to send or recieve email…

    Eh?
    You can’t have 2 SBS’s in the same network or you are limited to about a week for migration.
    Presumably your firewall/router is forwarding your port 25 to somewhere to receive. Are you sure your PTR (Reverse DNS) isn’t pointing back to your old server and blocking you?

    Avatar
    Svenster
    Member
    #313154

    Re: Unable to send or recieve email…

    I know I can’t have 2 SBS servers in one network. Last night it rebooted because of that. I quickly set the master roles back to my old sbs and now it doesn’t reboot anymore.

    Port 25 is forwarded correctly. That’s the first thing I checked. Maybe DNS is the problem. I’ll check that tonight…..

    Thanks for the reply again!

    Svenster

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.