Migration Problem SBS2003 to SBS2011

Home Forums Server Operating Systems SBS 2000 / 2003 / 2008 / 2011 Migration Problem SBS2003 to SBS2011

This topic contains 3 replies, has 4 voices, and was last updated by Avatar LSainsbury 6 years, 4 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    Ammer
    Member
    #161884

    Hello,

    I am stuck while migrating our existing windows sbs 2003 server to our new windows sbs 2011 server.

    I followed the migration guide and updated our 2003 server with all the needed service packs, MBCA and Best Practice Analyzer.

    I edited my account so it was a member of all the needed groups.
    And created an extra account with all the memberships needed, just to be safe.

    Ran MBCA and Best Practice analyzer, results OK

    I ran the migration wizard, installed KB939820 and ran the wizard again.
    Everything checked out, no errors.

    I checked the BIOS time on both machines and the windows time and timezone.
    I made sure the firewall was disabled on the 2003 server.

    I made the answer file for the new server and started running the setup on the new server.

    It reads the answer file and triest to connect to the old domain.
    However this is where it goes wrong.

    It wont connect to the old domain and asks me to check my domain DNS settings and user credentials.

    SBSSetup.log shows the following:
    Pinging old ser name.
    Ping reply status = Success
    Connecting to domain and validating credentials
    Network might not ready, retry 1 here
    Network might not ready, retry 2 here
    Network might not ready, retry 3 here

    When i try to ping i can ping the following
    SBS2003 on IP and FQDN ping ok
    SBS2003.DOMAIN ping ok
    SBS2003.DOMAIN.LOCAL no response

    i added the DNS suffix to the 2011 server with domain.local
    still no ping on SBS2003.DOMAIN.LOCAL

    What am i doing wrong?

    Avatar
    LSainsbury
    Member
    #308855

    Re: Migration Problem SBS2003 to SBS2011

    Have you disabled any additional NICs on the source server – and checked the network topology?

    JeremyW
    JeremyW
    Moderator
    #270451

    Re: Migration Problem SBS2003 to SBS2011

    Ammer;274484 wrote:
    When i try to ping i can ping the following
    SBS2003 on IP and FQDN ping ok
    SBS2003.DOMAIN ping ok
    SBS2003.DOMAIN.LOCAL no response

    The red line you shouldn’t get a response and the green line you should…. unless it’s a single label domain which means trouble.
    You can check out the links here and see if they help. http://forums.petri.com/showthread.php?t=45325

    I think you’ll have to either use ADMT to migrate to another domain or create a new domain from scratch.

    Avatar
    teiger
    Member
    #231131

    Re: Migration Problem SBS2003 to SBS2011

    Definitely a single label domain problem IMHO. You should have tested for that AND the BPA should have picked it up before you started.
    I hope you have a good backup, because I would restore the originall (2003) server, fix the single domain label problem and start again.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.