Active director or dns not working properly

Home Forums Microsoft Networking and Management Services Active Directory Active director or dns not working properly

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by Avatar bio 9 years, 11 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    mrk2008
    Member
    #145842

    Hello Everyone

    here is my network configration

    Two Domain Controllers With 2 NIC installed on Both

    DC1= 2 NIC NIC1-IP=10.96.0.1, NIC-2 IP=10.32.0.1
    DC2= 2 NIC NIC1-IP=10.96.0.99, NIC-2 IP=10.32.0.99

    DC1
    DNS on NIC1-IP= PREFER 10.96.0.1 ALTERNATE 10.96.0.99
    DNS on NIC2-IP= PREFER 10.32.0.1 ALTERNATE 10.32.0.99

    DC2
    DNS on NIC1-IP= PREFER 10.96.0.99 ALTERNATE 10.96.0.1
    DNS on NIC2-IP= PREFER 10.32.0.99 ALTERNATE 10.32.0.1

    NO default gatway

    The Probem dns is not working properly some time works some times no
    there is many different error found in this file

    Broken delegation error dcdiag failed this test
    also 10.96.0.1 and 10.96.0.99 is invalid in this file

    please provide some information that i use to resolve this problem

    1. Broken delegation errors in dcdiag delegation test

    2. some time I am getting Error message when i manually replicate data form dssite.msc only dc2 is manualy replecte to dc1 but dc2 to dc1 replication failed and given me some time RPC SERVER ERROR AND some time “TARGET PRINCILE NAME IS INVALID” when i play around dns

    3.Why 10.96.0.1 and 10.96.0.99 is invalid dns in dcdiag test

    IMPORTANT is dc2 that additonal domain controller that have PDC AND RID role holder when i go to dns change the replication scope setting 3 option domain name is not showing it is showing INSTEAD OF domain name

    Please See Attached File For Details

    [ATTACH]3575[/ATTACH]

    Avatar
    stamandster
    Member
    #280366

    Re: Active director or dns not working properly

    Multi homing a DC is generally a bad idea.

    Avatar
    bio
    Member
    #360566

    Re: Active director or dns not working properly

    you need to run this command on your multihomed DNS server

    Dnscmd.exe /Config /LocalNetPriorityNetMask 0x0000FFFF

    Why ? read this :

    http://support.microsoft.com/kb/842197

    we also run multihmoed environment here :lol:

    bio..

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.