Announcement

Collapse
No announcement yet.

ESX 3.5 cold migration snapshot issue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ESX 3.5 cold migration snapshot issue

    Dear all.

    I have performed a cold migration from VMware ESX Server 3.5.0 build-123630. Both source and target ESX are same version. iSCSI backend

    also rebuilt so different id's for storage location.
    Issue - migrated VM which has 1 snapshot. started VM - machine starts fine but it is running the original machine config where as i need to run the snap shot or configured machine.
    All other VM's which have been migrated work fine.
    Unfortunately the 'failing' VM is the DC (second DC corrupted during file copy - how
    fortunate !! )

    all files for this virtual machine are located in the same directory

    #########################

    files available

    [[email protected] VmVteMsDc01]# ls -alh
    total 22G
    drwxr-xr-x 1 root root 2.2K Jul 21 10:27 .
    drwxr-xr-t 1 root root 3.0K Jul 20 17:16 ..
    -rw------- 1 root root 480M Jul 16 14:43 VmVteMsDc01-000001-delta.vmdk
    -rw------- 1 root root 257 Jul 21 10:17 VmVteMsDc01-000001.vmdk
    -rw------- 1 root root 20G Jul 21 10:28 VmVteMsDc01-flat.vmdk
    -rw------- 1 root root 8.5K Jul 16 13:54 VmVteMsDc01.nvram
    -rw------- 1 root root 1005M Jul 16 14:42 VmVteMsDc01-Snapshot1.vmsn
    -rw------- 1 root root 404 Jul 21 10:28 VmVteMsDc01.vmdk
    -rw------- 1 root root 466 Jul 21 10:19 VmVteMsDc01.vmsd
    -rwxr-xr-x 1 root root 2.3K Jul 20 16:48 VmVteMsDc01.vmx
    -rw------- 1 root root 266 Jul 16 14:41 VmVteMsDc01.vmxf
    -rw-r--r-- 1 root root 42K Jul 16 13:54 vmware-1.log
    -rw-r--r-- 1 root root 47K Jul 16 14:41 vmware-2.log
    -rw-r--r-- 1 root root 50K Jul 16 13:54 vmware-3.log
    -rw-r--r-- 1 root root 26K Jul 16 14:43 vmware-4.log
    -rw-r--r-- 1 root root 35K Jul 16 14:43 vmware.log
    [[email protected] VmVteMsDc01]#

    #########################

    config files - please note these are backups of the original files which were copied

    #########################


    [[email protected] VmVteMsDc01]# cat VmVteMsDc01.vmdk

    # Disk DescriptorFile
    version=1
    CID=b3b860c3
    parentCID=ffffffff
    createType="vmfs"

    # Extent description
    RW 41943040 VMFS "VmVteMsDc01-flat.vmdk"

    # The Disk Data Base
    #DDB

    ddb.adapterType = "lsilogic"
    ddb.geometry.sectors = "63"
    ddb.geometry.heads = "255"
    ddb.geometry.cylinders = "2610"
    ddb.uuid = "60 00 C2 9e 02 59 10 e5-2e 66 c2 4b 97 9b 4d af"
    ddb.virtualHWVersion = "4"
    ddb.toolsVersion = "7302"


    ###########################


    [[email protected] VmVteMsDc01]# cat VmVteMsDc01-000001.vmdk

    # Disk DescriptorFile
    version=1
    CID=ba4c314c
    parentCID=0e96f043
    createType="vmfsSparse"
    parentFileNameHint="VmVteMsDc01.vmdk"
    # Extent description
    RW 41943040 VMFSSPARSE "VmVteMsDc01-000001-delta.vmdk"

    # The Disk Data Base
    #DDB

    ddb.toolsVersion = "7302"

    ###########################

    [[email protected] VmVteMsDc01]# cat VmVteMsDc01.vmx

    #!/usr/bin/vmware
    config.version = "8"
    virtualHW.version = "4"
    floppy0.present = "true"
    nvram = "VmVteMsDc01.nvram"
    deploymentPlatform = "windows"
    virtualHW.productCompatibility = "hosted"
    tools.upgrade.policy = "manual"
    powerType.powerOff = "default"
    powerType.powerOn = "default"
    powerType.suspend = "default"
    powerType.reset = "default"

    displayName = "VmVteMsDc01"
    extendedConfigFile = "VmVteMsDc01.vmxf"

    scsi0.present = "true"
    scsi0.sharedBus = "none"
    scsi0.virtualDev = "lsilogic"
    memsize = "1000"
    scsi0:0.present = "true"
    scsi0:0.fileName = "VmVteMsDc01-000001.vmdk"
    scsi0:0.deviceType = "scsi-hardDisk"
    sched.scsi0:0.shares = "normal"
    ide0:0.present = "true"
    ide0:0.fileName = "/dev/hdc"
    ide0:0.deviceType = "atapi-cdrom"
    floppy0.startConnected = "false"
    floppy0.fileName = "/dev/fd0"
    floppy0.clientDevice = "true"
    ethernet0.present = "true"
    ethernet0.networkName = "Data"
    ethernet0.addressType = "vpx"
    ethernet0.generatedAddress = "00:50:56:94:33:9d"
    chipset.onlineStandby = "false"
    guestOSAltName = "Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit)"
    guestOS = "winnetenterprise"
    uuid.bios = "50 14 3c 55 80 df 02 2e-c5 06 26 f8 4c e4 03 54"
    log.fileName = "vmware.log"
    snapshot.action = "keep"
    sched.cpu.min = "0"
    sched.cpu.units = "mhz"
    sched.cpu.shares = "normal"
    sched.mem.minsize = "0"
    sched.mem.shares = "normal"
    toolScripts.afterPowerOn = "true"
    toolScripts.afterResume = "true"
    toolScripts.beforeSuspend = "true"
    toolScripts.beforePowerOff = "true"

    ethernet0.generatedAddressOffset = "0"
    evcCompatibilityMode = "FALSE"
    guestCPUID.0 = "0000000a756e65476c65746e49656e69"
    guestCPUID.1 = "000006f800010800000002010febbbff"
    guestCPUID.80000001 = "00000000000000000000000000100000"
    hostCPUID.0 = "0000000a756e65476c65746e49656e69"
    hostCPUID.1 = "000006f6000208000000e3bdbfebfbff"
    hostCPUID.80000001 = "00000000000000000000000120100000"
    scsi0:0.redo = ""
    userCPUID.0 = "0000000a756e65476c65746e49656e69"
    userCPUID.1 = "000006f6000208000000e3bdbfebfbff"
    userCPUID.80000001 = "00000000000000000000000120100000"
    vmware.tools.requiredversion = "7302"

    ethernet0.startConnected = "true"
    tools.deployPkg.fileName = ""

    tools.syncTime = "FALSE"
    uuid.location = "56 4d b5 66 05 dd 4a e1-b1 2b d9 e0 d8 34 40 3d"
    sched.swap.derivedName = "/vmfs/volumes/4a12bf83-489aac92-e423-0019b919cf4d/VmVteMsDc01/VmVteMsDc01-5fbf9ff7.vswp"

    ##########

    Please note i have reviewed the information on this issue and have edited the CID values etc - still to no avail. Can someone please let me know where i being dumb. doc refs would be fantastic or if someone can see a glaring mistake i would appreciate a hint in the right direction (will accept a slap around the head if it is blindingly obvious)

    Thank you in advance - Nick
Working...
X