Announcement

Collapse
No announcement yet.

Using OpenVPN inside Virtual PC 2007

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Using OpenVPN inside Virtual PC 2007

    Hey,

    Im using Openvpn to connect to a proxy server and reroute back to the internet. After establishing the openvpn connection in a VirtualPC2007 virtual pc, the internet connection is apparently lost, despite still being able to ping external addresses.

    More specifically:

    I open www.google.com in Firefox or IE. I establish the VPN connection. I can then navigate briefly on the page that is open, for example clicking on "images" or "business solutions" on the google homepage. I can't open any other sites or use other applications like Windows Messenger. I can ping external sites.

    I have the exact same setup inside a VMWare Workstation virtual pc and it works with no problems, so I do not believe the problem has anything to do with my openvpn config files or server setup.

    If its any help, I ran the Windows Messenger connection troubleshooter, and it ran into a problem at the "Default Gateway" step, although it doesnt specify anything beyond that.

    I've run an ipconfig/all on both the not working VirtualPC and the working VMWare machine, and the difference is that for the not working VirtualPC there is no entry for the "Default Gateway" on the regular network adapter after the OpenVPN connection is established.:

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel 21140-Based PCI Fast Ethernet
    Adapter (Generic)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-03-FF-22-15-35
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.131.65
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.131.254
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 200.42.0.111
    200.42.97.111
    200.49.159.68
    172.20.2.142
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, September 18, 2007 10:48:19
    AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, September 22, 2024 5:36:50 A
    M

    Ethernet adapter Local Area Connection 4:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : TAP-Win32 Adapter V8
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-FF-DD-4A-0C
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.10.0.2
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.252
    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.10.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.10.0.1
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, September 18, 2007 10:51:53
    AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, September 17, 2008 10:51:
    53 AM

    When the OpenVPN connection is not made, the VirtualPC has full connectivity. It is using a NAT connection from the host.

    Any ideas? I'd appreciate any suggestions...
Working...
X