Announcement

Collapse
No announcement yet.

windows deployment error

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • windows deployment error

    Hi,
    I am trying to build my test lab for Windows Deployment Service using vmware workstation and this lab is as follows:
    - Domain controller, DHCP Server and DNS server at the same machine (windows 2008 server )
    - Windows Deployment server at windows 2012 R2
    I have installed and added the images and boot files to the W2012, however, I encountered the following error



    Please notice that I've disabled the firewall on both DC and WDS as well as RPC, but the problem still not solved.
    Thanks in advanced
    Attached Files

  • #2
    Re: windows deployment error

    Firewall on your DC isn't the issue, the WDS role on your 2012 server isn't answering. Simply adding the role, then putting images there isn't the whole process.

    Have a read of this MS link:
    'https://technet.microsoft.com/en-gb/library/jj648426.aspx'

    Were there any issues highlighted when you configured the role, before adding the images?
    *RicklesP*
    MSCA (2003/XP), Security+, CCNA

    ** Remember: credit where credit is due, and reputation points as appropriate **

    Comment


    • #3
      Re: windows deployment error

      Originally posted by RicklesP View Post
      Firewall on your DC isn't the issue, the WDS role on your 2012 server isn't answering. Simply adding the role, then putting images there isn't the whole process.

      Have a read of this MS link:
      'https://technet.microsoft.com/en-gb/library/jj648426.aspx'

      Were there any issues highlighted when you configured the role, before adding the images?
      Hi Rick,

      I think I've done everything in the article. Not sure what was the problem. Do u think that I need to change the VNIC to be host only instead of Nat?
      Thnx

      Comment


      • #4
        Re: windows deployment error

        Maybe I'm just being dense, but what are you referring to with 'VNIC' and 'Nat'? If you're talking about networking terms, that's a whole different discussion. Let's get your WDS working, first.

        To eliminate networking issues, put the specimen client PC into the same subnet as the WDS server and DC, and try the PXE boot. If the WDS answers and the images deploy, at least that headache is dealt with. Then, your networking needs a bit of help. If not, try going through the troubleshooting steps at:
        'https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754137%28v=ws.10%29.aspx' and tell us what you find.
        *RicklesP*
        MSCA (2003/XP), Security+, CCNA

        ** Remember: credit where credit is due, and reputation points as appropriate **

        Comment


        • #5
          Re: windows deployment error

          Change the NIC to Bridged on your VM.

          Comment

          Working...
          X