Announcement

Collapse
No announcement yet.

WDS 2012 via answer file for Win7 issue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • WDS 2012 via answer file for Win7 issue

    Hi,



    I have server 2008 R2 with WDS Role and Everything Install Images,
    With answer files, answer files was create by AIK for Windows 7 64x (64bit).

    I create new server 2012 with WDS Role too and I create new images and everything, but the answer files not working I have all the time the First Screen,
    About the Langauge and when i click NEXT I have to put Credentials that strange
    because in the answer file i put Windows Deployment Services <Domain> <User> <Password>.

    Ok so I tried to create new answer files and new Images but.. you know i tried alot of options.. maybe I miss something ?

    There is problem ? bug? anybody know? service or something? AIK for 2012?

    please help its importent and understanding that, I hope is not because 2012 is new, and many bugs in this case are.



    Thanks

  • #2
    Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

    Have you tried to do a new answer file using the server 2012 image?

    You might also need to install this AIK.

    http://www.microsoft.com/en-us/downl....aspx?id=30652
    Last edited by wullieb1; 10th May 2013, 00:02.

    Comment


    • #3
      Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

      Originally posted by wullieb1 View Post
      Have you tried to do a new answer file using the server 2012 image?

      You might also need to install this AIK.

      http://www.microsoft.com/en-us/downl....aspx?id=30652
      ---

      I fixed the problem without this AIK Tool,
      But i have another problem, when the deployment has successfully done.
      I dont have the option to put ComputerName But only Username And Pass.

      help please

      Comment


      • #4
        Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

        I have some solution of that problem,
        how its can be if on server2008r2 its worked fine?
        AIK is the tool that i tried to figureout what is the problem
        so did you know what is the issue that i can check or if you have an video or xml file
        or, guide?

        Thanks

        Comment


        • #5
          Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

          Hi, and thanks for the respond

          I fix the issue but i have another issue.
          The AnswerFile .xml work fine until he try fighting him self my answer file have all settings inside, and he skip on the Computer Name Input.

          What i Discover,

          I tried to SkipComputerOOBE = False
          I tried to ComputerName = *

          And nothing happen, still skip and goes to the TimeZone Area. And i Click Next and im ready to join to the computer with no name set by me :/

          Please help me.

          Comment


          • #6
            Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

            From my understanding if you want to be prompted to enter a computer name u need to edit the xml file and have this
            <computername></computername>
            (check the attached picture example)


            Taken from:
            http://technet.microsoft.com/en-us/l...=ws.10%29.aspx

            If you do not specify a value for ComputerName, you must enter a computer name during Windows Welcome.
            If ComputerName is set to an asterisk (*) or is an empty string, a random computer name will be generated.

            Good luck!
            Attached Files
            Please remember to award reputation points if you have received good advice.
            I do tend to think 'outside the box' so others may not always share the same views.

            MCITP -W7,
            MCSA+Messaging, CCENT, ICND2 slowly getting around to.

            Comment


            • #7
              Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

              Thanks for the reply,

              I tried that & its worked smoothly i want to thank you.

              but i have 2 issue now,

              I put false on the SkipUserOOBE and its still propmt.

              and i have user called (SWIMEX) In the sysprep Image and he is in the Administrators Group and also Enable i want only him be inside i dont want to create new one or another.
              so why did the SkipUserOOBE Still doing that and answer me?

              Now after this issue i have the ComputerName Unable to Join to the domain

              I dont understand why its so hard to just simple answerfile..

              please help

              Comment


              • #8
                Re: WDS 2012 via answer file for Win7 issue

                Hi, taken from.

                http://technet.microsoft.com/en-us/l...=ws.10%29.aspx

                SkipUserOOBE
                true Specifies that Welcome Center is skipped.
                false Specifies that Welcome Center is shown. This is the default value.

                So you just need to set the value to true.

                This guide should help you with the rest of your configuration, it has sections that show you the auto domain add parts.
                https://sites.google.com/site/window...-files-for-wds
                Please remember to award reputation points if you have received good advice.
                I do tend to think 'outside the box' so others may not always share the same views.

                MCITP -W7,
                MCSA+Messaging, CCENT, ICND2 slowly getting around to.

                Comment

                Working...
                X