Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with RIS and SATA drivers

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem with RIS and SATA drivers

    Hello people,

    Been working on this for most of the day now and am getting no further with my problem.

    The error message i get when i choose my image is

    "Intel® 6300ESB SATA RAID Controller"

    in the unattended script file doesn't exist
    in the [SCSI] section of the INF file txtsetup.oem.

    The txtsetup.oem file is as follows

    ;
    Code:
    ****************************************************************************
    ; ****************************************************************************
    ; **    Filename:  TxtSetup.OEM
    ; ****************************************************************************
    ; ****************************************************************************
    
    [Disks]
    disk1 = "Intel Matrix Storage Manager driver", iastor.sys, \
    
    [Defaults]
    scsi = iaStor_ICH7DH
    
    ;----------- Component Section -----------
    
    [scsi]
    iaStor_ICH7DH = "Intel(R) 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)"
    iaAHCI_ICH7R = "Intel(R) 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)"
    iaAHCI_ICH7M = "Intel(R) 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile  ICH7M)"
    iaStor_ICH6R = "Intel(R) 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)"
    iaAHCI_ICH6R = "Intel(R) 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)"
    iaAHCI_ICH6M = "Intel(R) 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile  ICH6M)"
    iaStor_ICH5R = "Intel(R) 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)"
    iaStor_ICH5RHR = "Intel(R) 6300ESB SATA RAID Controller"
    
    ;-------------------------------------------
    
    [Files.scsi.iaStor_ICH7DH]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat
    
    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat
    
    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat
    
    [Files.scsi.iaStor_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat
    
    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat
    
    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat
    
    [Files.scsi.iaStor_ICH5R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat
    
    [Files.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf    = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat
    
    
    ;-------------------------------------------
    
    [Config.iaStor]
    value = "", tag, REG_DWORD, 1b
    value = "", ErrorControl, REG_DWORD, 1
    value = "", Group, REG_SZ, "SCSI miniport"
    value = "", Start, REG_DWORD, 0
    value = "", Type, REG_DWORD, 1
    
    ;-------------------------------------------------------
    
    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH7DH]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH6R]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5R]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_24DF&CC_0104","iaStor"
    
    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    id = "PCI\VEN_8086&DEV_25B0&CC_0104","iaStor"
    and my sif file reads as follows

    Code:
    [data]
    floppyless = "1"
    msdosinitiated = "1"
    OriSrc = "\\%SERVERNAME%\RemInst\%INSTALLPATH%\%MACHINETYPE%"
    OriTyp = "4"
    LocalSourceOnCD = 1
    DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1
    
    [SetupData]
    OsLoadOptions = "/noguiboot /fastdetect"
    SetupSourceDevice = "\Device\LanmanRedirector\%SERVERNAME%\RemInst\%INSTALLPATH%"
    
    [Unattended]
    DriverSigningPolicy = Ignore
    OemPreinstall = yes
    OemPnPDriversPath = Drivers\NIC;Drivers\HD
    FileSystem = LeaveAlone
    ExtendOEMPartition = 0
    TargetPath = \WINDOWS
    OemSkipEula = yes
    InstallFilesPath = "\\%SERVERNAME%\RemInst\%INSTALLPATH%\%MACHINETYPE%"
    LegacyNIC = 1
    
    [MassStorageDrivers]
    "Intel® 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)" = "OEM"
    "Intel® 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)" = "OEM"
    "Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)" = "OEM"
    "Intel® 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)" = "OEM"
    "Intel® 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)" = "OEM"
    "Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)" = "OEM"
    "Intel® 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)" = "OEM"
    "Intel® 6300ESB SATA RAID Controller" = "OEM"
    
    [OEMBootFiles]
    iastor.sys
    iaahci.INF
    iastor.INF
    iaahci.CAT
    iastor.CAT
    Txtsetup.oem 
    
    [UserData]
    ProductKey=8888888888888888888888888
    FullName="admin"
    OrgName="88888888888888888888888"
    ComputerName=%MACHINENAME%
    
    [RegionalSettings]
    LanguageGroup=1
    SystemLocale=00000809
    UserLocale=00000809
    InputLocale=0809:00000809
    
    [GuiUnattended]
    OemSkipWelcome = 1
    OemSkipRegional = 1
    TimeZone = %TIMEZONE%
    AdminPassword = "*"
    
    
    [Display]
    BitsPerPel = 16
    XResolution = 800
    YResolution = 600
    VRefresh = 60
    
    [Networking]
    
    [NetServices]
    MS_Server=params.MS_PSched
    
    [Identification]
    JoinDomain = %MACHINEDOMAIN%
    DoOldStyleDomainJoin = Yes
    
    [RemoteInstall]
    Repartition = Yes
    UseWholeDisk = Yes
    
    
    [OSChooser]
    Description ="Microsoft Windows XP Professional"
    Help ="Automatically installs Microsoft Windows XP Professional without prompting the user for input."
    LaunchFile = "%INSTALLPATH%\%MACHINETYPE%\templates\startrom.com"
    ImageType =Flat
    Version="5.1 (2600)"
    
    [Display]
    Xresolution=1024
    YResolution=768
    i have placed the txtsetup.oem file along with all the drivers in the \\server\REMINST\Setup\English\Images\WINDOWS\$oem $\TEXTMODE location and this is correct as far as i am aware.

    If you want to locate the drivers they are downloadable from this link

    Please help!

    Kind regards
    Last edited by cmcf; 19th June 2007, 09:21.
Working...
X