Announcement

Collapse
No announcement yet.

Remote desktop stopped working after updates

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Remote desktop stopped working after updates

    Hi all

    After the recent set of MS updates we have found a few of our servers do not allow Remote Desktop to work anymore. As soon as you click on connect it fails straight away saying "The client could not establish a connection to the remote computer"

    Anyone else found this?
    Server 2000 MCP
    Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

    ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

  • #2
    Re: Remote desktop stopped working after updates

    i have seen this couple of times...

    check the build in firewall... exceptions rdp

    Yaniv F
    MCSE 2000 Done
    RHCE Done

    Comment


    • #3
      Re: Remote desktop stopped working after updates

      The firewall isn't enabled on any of the servers.
      Server 2000 MCP
      Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

      ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

      Comment


      • #4
        Re: Remote desktop stopped working after updates

        Originally posted by tonyyeb View Post
        The firewall isn't enabled on any of the servers.
        did you check it? or you know it? i have seen that windows update enables it.
        MCSE 2000 Done
        RHCE Done

        Comment


        • #5
          Re: Remote desktop stopped working after updates

          Originally posted by yaniv View Post
          did you check it? or you know it? i have seen that windows update enables it.
          I know it isn't. I have VNC on a couple of the servers and i did check it.
          Server 2000 MCP
          Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

          ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

          Comment


          • #6
            Re: Remote desktop stopped working after updates

            Can you remotely run Terminal Services Manager from another machine (server to server or workstation w/ W2K3 Admin Pack to server)?

            Just trying to see what you can do.
            Cheers,

            Rick

            ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

            2006-2099 R Valstar. This post is offered "as is" for discussion purposes only with no express or implied warranty of any kind including, but not limited to, correctness or fitness for use. Nothing herein shall be construed as advice. Attempting any activity based on information in this post is done at your own risk.

            Comment


            • #7
              Re: Remote desktop stopped working after updates

              Also, I take it server to server gets the same error as workstation to server.

              What KB's did you install (looking at the dates of the dirs created in your servers' %windir%)?

              And the updates were to the servers and not workstations?

              And these are W2K3 servers?

              Once again, trying to narrow down the issue.
              Cheers,

              Rick

              ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

              2006-2099 R Valstar. This post is offered "as is" for discussion purposes only with no express or implied warranty of any kind including, but not limited to, correctness or fitness for use. Nothing herein shall be construed as advice. Attempting any activity based on information in this post is done at your own risk.

              Comment


              • #8
                Re: Remote desktop stopped working after updates

                Originally posted by rvalstar View Post
                Can you remotely run Terminal Services Manager from another machine (server to server or workstation w/ W2K3 Admin Pack to server)?

                Just trying to see what you can do.
                Yes i can and see it there in the list.

                Originally posted by rvalstar View Post
                Also, I take it server to server gets the same error as workstation to server.
                Yes it does

                Originally posted by rvalstar View Post
                What KB's did you install (looking at the dates of the dirs created in your servers' %windir%)?
                On one of the servers (not checking all) it has:

                931768
                935966
                927891

                Originally posted by rvalstar View Post
                And the updates were to the servers and not workstations?

                And these are W2K3 servers?
                All updates were on the servers and workstations. The only servers affected by this are SOME of the Windows 2003 servers. Some are ok some are not. I can't find a corrolation.
                Server 2000 MCP
                Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

                ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                Comment


                • #9
                  Re: Remote desktop stopped working after updates

                  Any events in the eventlogs on the server that can be related to this?

                  \Rems

                  This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

                  __________________

                  ** Remember to give credit where credit's due **
                  and leave Reputation Points for meaningful posts

                  Comment


                  • #10
                    Re: Remote desktop stopped working after updates

                    The affected servers running DNS while the others aren't?
                    Cheers,

                    Rick

                    ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                    2006-2099 R Valstar. This post is offered "as is" for discussion purposes only with no express or implied warranty of any kind including, but not limited to, correctness or fitness for use. Nothing herein shall be construed as advice. Attempting any activity based on information in this post is done at your own risk.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Remote desktop stopped working after updates

                      Originally posted by Rems View Post
                      Any events in the eventlogs on the server that can be related to this?

                      \Rems
                      Nothing in the event logs

                      Originally posted by rvalstar View Post
                      The affected servers running DNS while the others aren't?
                      Only two of our servers are running the DNS service - one is working with TS and the other isn't. The other servers affected run a variety of services from IIS to SQL but not DNS.
                      Server 2000 MCP
                      Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

                      ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                      Comment


                      • #12
                        Re: Remote desktop stopped working after updates

                        Just grasping given one of the KB's : kb935966
                        Cheers,

                        Rick

                        ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                        2006-2099 R Valstar. This post is offered "as is" for discussion purposes only with no express or implied warranty of any kind including, but not limited to, correctness or fitness for use. Nothing herein shall be construed as advice. Attempting any activity based on information in this post is done at your own risk.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Remote desktop stopped working after updates

                          Originally posted by rvalstar View Post
                          Just grasping given one of the KB's : kb935966
                          I guessed
                          Server 2000 MCP
                          Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

                          ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                          Comment


                          • #14
                            Re: Remote desktop stopped working after updates

                            Nothing in the event logs
                            So, the request never reached the server or the server is simply ignoring it.

                            Did you check with netstat -a whether port 3389 is on 'listening' on the server and not busy

                            Something simple to test:
                            - Uncheck'Remote desktop' in the system properties,
                            - click [Apply] / [OK]
                            - Then reable Remote desktop again
                            (?)

                            On the windows server it self, are you able to start a RDP sesion to its own Localhost?

                            \Rems

                            This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

                            __________________

                            ** Remember to give credit where credit's due **
                            and leave Reputation Points for meaningful posts

                            Comment


                            • #15
                              Re: Remote desktop stopped working after updates

                              Originally posted by Rems View Post
                              So, the request never reached the server or the server is simply ignoring it.

                              Did you check with netstat -a whether port 3389 is on 'listening' on the server and not busy
                              Used port scanner and it is listening

                              Originally posted by Rems View Post
                              Something simple to test:
                              - Uncheck'Remote desktop' in the system properties,
                              - click [Apply] / [OK]
                              - Then reable Remote desktop again
                              (?)
                              Tried that. No joy.

                              Originally posted by Rems View Post
                              On the windows server it self, are you able to start a RDP sesion to its own Localhost?

                              \Rems
                              Just tried that - gives the same error message.
                              Server 2000 MCP
                              Development: ASP, ASP.Net, PHP, VB, VB.Net, MySQL, MSSQL - Check out my blog http://tonyyeb.blogspot.com

                              ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points sigpic where appropriate **

                              Comment

                              Working...
                              X