No announcement yet.

base filtering engine not starting

  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • base filtering engine not starting

    HI guys.

    Need some jedi master mojo on this one. I have SBS 2008 box where the Base filtering engine will not start. I have not seen any doc's in regards to the SBS 2008 versiongiving a grief. It all started after the RAID broke- we had no outlook anywhere. in trying to keep MDS and stuff happy with remote mail I trid to config the VPNand BAM RRAS is not working. Eventually get to the fact the BFE is not starting. Please Help.

    Log Name: System
    Source: Service Control Manager
    Date: 2010/05/17 09:32:18 AM
    Event ID: 7023
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: UPCTSBS01.unsgaard.local
    The Base Filtering Engine service terminated with the following error:
    Access is denied.
    Event Xml:
    <Event xmlns="">
    <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908D1-A6D7-4695-8E1E-26931D2012F4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
    <EventID Qualifiers="49152">7023</EventID>
    <TimeCreated SystemTime="2010-05-17T07:32:18.000Z" />
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Security />
    <Data Name="param1">Base Filtering Engine</Data>
    <Data Name="param2">%%5</Data>

  • #2
    Re: base filtering engine not starting

    If anyone stumbles across the same error - your Registry is POKED! system state restore is best method. Other than that it is a registery rebuild which took me 2 days


    • #3
      Re: base filtering engine not starting

      Thanks for posting back with the update. It is appreciated.
      Joined: 23rd December 2003
      Departed: 23rd December 2015