Announcement

Collapse
No announcement yet.

Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

    Originally posted by hfctpl View Post
    It seems that after I setup SBS Monitoring, that when I reboot my NEW sbs 2003 R2 server - that it hangs at : "Applying computer settings" for about 10 minutes.........

    Any ideas? New server, new domain, sbs2003 r2, Backup Exec 12, Symantec Endpoint.
    This is strange, but since today I have the same.
    Here is my story.

    I am having some difficulties with my latest installed SBS 2003.
    It's running on VMWare Server with Windows XP as a host.
    While I was setting it up, I have shut down the server and made copies of the virtual machine on a NAS and on a USB harddisk.
    I have done the same on a weekly basis after finishing the server.
    So far, so good, no problems, server has been working like a charm for about 6 weeks.

    I made a new copy of the virtual machine today, so I had to shut it down.
    After booting it, I saw that it takes about 30 minutes to boot.
    It hangs about 10 minutes at "Preparing network connections".
    And then it hangs about 15 minutes at "Applying computer settings".

    Odd ...

    So I looked at the events and I have some errors in the system events.

    Source : Service Control Manager
    Event ID : 7022
    The Microsoft Exchange Routing Engine service hung on starting.

    Source : Service Control Manager
    Event ID : 7022
    The Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) service hung on starting.

    Source : Service Control Manager
    Event ID : 7022
    The World Wide Web Publishing Service service hung on starting.

    Isn't this odd ?
    I have tried a few old copies of the virtual machines and they all have this, though the errors started today.

    Does anybody have any idea ?

  • #2
    Re: Applying computer settings hangs.....

    Ass-ware, really not happy with you hi-jacking hfctpl's thread. Only your post count and previous contributions that has saved you from a 2 week break.

    Even if your problem is EXACTLY the same as another member, please start a new thread. This will save a lot of confusion when a question is aimed at one member with the problem and answered by the hi-jacking member. Also, even if you have the exact same problem, it is highly likely that you may have different hardware (and possibly conflictiong software) and that will make a difference to who gets what answers.

    So, do NOT hi-jack again. Thank you.
    .
    .
    .
    Did the Services eventually start after you had managed to log on?
    Are you logging onto the Server itself or are you using an RDP session?
    What are the specs of the XP machine running VMWare that is running SBS 2003?
    How much memory has been assigned to SBS 2003?
    Last edited by biggles77; 29th April 2008, 13:47.
    1 1 was a racehorse.
    2 2 was 1 2.
    1 1 1 1 race 1 day,
    2 2 1 1 2

    Comment


    • #3
      Re: Applying computer settings hangs.....

      Originally posted by biggles77 View Post
      Ass-ware, really not happy with you hi-jacking hfctpl's thread.
      Sorry, I didn't mean to.

      Originally posted by biggles77 View Post
      Did the Services eventually start after you had managed to log on?
      Yes, after trying many times and waiting forever.

      Originally posted by biggles77 View Post
      Are you logging onto the Server itself or are you using an RDP session?
      To the server itself.

      Originally posted by biggles77 View Post
      What are the specs of the XP machine running VMWare that is running SBS 2003?
      Pentium 4, 2.6 GHz, 4 GB RAM, 200 GB harddisk, 100 GB free, 1 guest running.

      Originally posted by biggles77 View Post
      How much memory has been assigned to SBS 2003?
      1 GB, the guest has about 300 MB Ram free.

      As soon as the server runs, the performance is fine.
      It's just this slow booting that thing that happens out of the blue and the errors.

      Comment


      • #4
        Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

        Try giving the SBS VM more RAM. I have a feeling that the services are "racing" one another to get started, and gettting hung on dependencies because they are starved of RAM.
        TIA

        Steven Teiger [SBS-MVP(2003-2009)]
        http://www.wintra.co.il/
        sigpic
        Iím honoured to have been selected for the SMB 150 list for 2013. This is the third time in succession (no logo available for 2011) that I have been honoured with this award.

        We donít stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.

        Comment


        • #5
          Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

          Originally posted by teiger View Post
          Try giving the SBS VM more RAM. I have a feeling that the services are "racing" one another to get started, and gettting hung on dependencies because they are starved of RAM.
          I doubt that can be the reason, as it never happened before and there is plenty of memory left and I did the first couple of runs on 512 MB.
          But, I have been wrong before, so I will give it a try once my users are logged off.
          Thnx.

          Comment


          • #6
            Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

            For some odd reason the server boots fast again ...
            I have not added any memory, just did a reboot and it came up quickly.
            I have tried the same with old copies, they boot quickly too.
            Weird.

            Comment


            • #7
              Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

              Flaky NIC maybe?
              cheers
              Andy

              Please read this before you post:


              Quis custodiet ipsos custodes?

              Comment


              • #8
                Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                Originally posted by AndyJG247 View Post
                Flaky NIC maybe?
                Nah, I have run this virtual machine on 3 different hosts and they can't all be flaky.

                Comment


                • #9
                  Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                  ok fair enough, didn't know that.
                  cheers
                  Andy

                  Please read this before you post:


                  Quis custodiet ipsos custodes?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                    Originally posted by ASS-Ware
                    so I will give it a try once my users are logged off.
                    Is this a production machine?
                    1 1 was a racehorse.
                    2 2 was 1 2.
                    1 1 1 1 race 1 day,
                    2 2 1 1 2

                    Comment


                    • #11
                      Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                      Originally posted by biggles77 View Post
                      Is this a production machine?
                      Yes, why are you shocked about that ?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                        Ah let's see, you are running a production server in a virtual environment on an XP workstation. Am I the only one flabbergasted by this?
                        1 1 was a racehorse.
                        2 2 was 1 2.
                        1 1 1 1 race 1 day,
                        2 2 1 1 2

                        Comment


                        • #13
                          Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                          I never even saw that! Good catch..
                          cheers
                          Andy

                          Please read this before you post:


                          Quis custodiet ipsos custodes?

                          Comment


                          • #14
                            Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                            Originally posted by biggles77 View Post
                            Ah let's see, you are running a production server in a virtual environment on an XP workstation. Am I the only one flabbergasted by this?
                            The client wants a simple way to move to another server in case of a disaster, so VMWare Server was the easiest way and is for free.
                            XP as a host was the cheapest, except Linux, which I don't know anything of.
                            It works great, I don't see the problem.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Applying computer settings hangs - Ass-wear's problem

                              Someone/thing compromises your XP workstation. How secure is your SBS now?
                              TIA

                              Steven Teiger [SBS-MVP(2003-2009)]
                              http://www.wintra.co.il/
                              sigpic
                              Iím honoured to have been selected for the SMB 150 list for 2013. This is the third time in succession (no logo available for 2011) that I have been honoured with this award.

                              We donít stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.

                              Comment

                              Working...
                              X