Announcement

Collapse
No announcement yet.

NO wlan after ibm r50e format

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NO wlan after ibm r50e format

    hi.
    i have an ibm r50 e lap top.

    i had a wireless connection that works fine but since i formated the laptop with the access ibm blue button. the wlan is gone.

    it's not even in the device manager (no yellow question mark).
    i looked at the bios but it doesn't even mentioned there.

    so how come??
    thanx
    asi
    MCP, MCSA 2003, MCSE 2003

  • #2
    Re: NO wlan after ibm r50e format

    Has the wireless adapter been enabled (turned on) for XP to detect?
    1 1 was a racehorse.
    2 2 was 1 2.
    1 1 1 1 race 1 day,
    2 2 1 1 2

    Comment


    • #3
      Re: NO wlan after ibm r50e format

      in the bios it should be something like onboard devices... or integrated devices
      MCSE 2000 Done
      RHCE Done

      Comment


      • #4
        Re: NO wlan after ibm r50e format

        Have you loaded all the IBM tools and drivers onto the laptop??

        Comment


        • #5
          Re: NO wlan after ibm r50e format

          i let the laptop to install every thing by it self, no interupt.
          i looked at the bios and the only network option there is lan enabled.
          after the installation when i went to the device manager i saw only the lan adapter by intel, no wan.
          MCP, MCSA 2003, MCSE 2003

          Comment


          • #6
            Re: NO wlan after ibm r50e format

            But did you turn the wireless adapter on? The will be either a button, FN + key combination. If you ran the IBM recovery program, all the appropriate drivers will be installed. (Like a USB stick. Insert it for the first time and it will be detected and additional drivers installed). Turn on (or enable) the wireless and see if additional drivers etc are added. Do not forget, once the wireless adapter is detected, you will need to set it up to work with your wireless network.
            1 1 was a racehorse.
            2 2 was 1 2.
            1 1 1 1 race 1 day,
            2 2 1 1 2

            Comment


            • #7
              Re: NO wlan after ibm r50e format

              Originally posted by biggles77 View Post
              will be either a button, FN + key combination.

              it should be FN + F5 looks like a monitor with ears
              MCSE 2000 Done
              RHCE Done

              Comment


              • #8
                Re: NO wlan after ibm r50e format

                Thanx every thing is o.k now.

                On that model r50e u have to download the wireless driver from lenovo web site so i did and the wireless id back.

                Thanx
                MCP, MCSA 2003, MCSE 2003

                Comment


                • #9
                  Re: NO wlan after ibm r50e format

                  Asi, thanks for taking the time to post back with the resolution. We appreciate and hope this will help some other member in the future.
                  1 1 was a racehorse.
                  2 2 was 1 2.
                  1 1 1 1 race 1 day,
                  2 2 1 1 2

                  Comment


                  • #10
                    Re: NO wlan after ibm r50e format

                    just found a very good link for IBM (lenovo) drivers...

                    http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=TPAD-MATRIX

                    maybe it will help you to find them next time faster...
                    MCSE 2000 Done
                    RHCE Done

                    Comment

                    Working...
                    X