Announcement

Collapse
No announcement yet.

Procurve Layer 3 Routing Issue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Procurve Layer 3 Routing Issue

    I have a Procurve 2626 that I have enabled IP routing on for my four vlans. Each vlan has an IP configured for it and I can ping across the vlans for devices that are plugged into the switch.

    Now I have a six other Procurve switches that plug into the 2626 for my organization. Any devices plugged into those switches are not routing through the 2626. I can ping devices on the same subnet that are plugged into any of the switches but cannot ping across a vlan. When I am consoled into the 2626, I can ping any device on any vlan plugged into any switch.

    All of my trunk ports have all of the vlans set to tagged and I cannot find any trouble accessing any device within a specific vlan. The only vlan that I am not using is the default vlan (1) that is setup by default on the devices.

    Here is my config:

    ProCurve Switch 2626# sh ip route

    IP Route Entries

    Destination Gateway VLAN Type Sub-Type Metric Dist.
    ------------------ --------------- ---- --------- ---------- ---------- -----
    0.0.0.0/0 192.168.168.201 510 static 1 1
    127.0.0.0/8 reject static 0 250
    127.0.0.1/32 lo0 connected 0 0
    172.16.0.0/16 Management 500 connected 0 0
    192.168.167.0/24 Taylor 520 connected 0 0
    192.168.168.0/24 Charle 510 connected 0 0


    ProCurve Switch 2626# sh ip

    Internet (IP) Service

    IP Routing : Enabled


    Default TTL : 64
    Arp Age : 20

    VLAN | IP Config IP Address Subnet Mask Proxy ARP
    ------------ + ---------- --------------- --------------- ---------
    DEFAULT_VLAN | Disabled
    Management | Manual 172.16.51.5 255.255.0.0 No
    Charle | Manual 192.168.168.238 255.255.255.0 No
    Taylor | Manual 192.168.167.238 255.255.255.0 No

  • #2
    Re: Procurve Layer 3 Routing Issue

    Did you set your hosts default gateway to point to their respective layer 3 interface for their subnet?
    CCNA, CCNA-Security, CCNP
    CCIE Security (In Progress)

    Comment


    • #3
      Re: Procurve Layer 3 Routing Issue

      Sure did, it works fine if everything is plugged directly into that switch. If it has to cross a switch, routing does not work but it can get to anything within that vlan.

      Comment


      • #4
        Re: Procurve Layer 3 Routing Issue

        I am assuming your access ports are untagged and are tagging only over the trunk? I never used these switches so I am not familiar with the config.
        Last edited by auglan; 28th June 2012, 19:04.
        CCNA, CCNA-Security, CCNP
        CCIE Security (In Progress)

        Comment


        • #5
          Re: Procurve Layer 3 Routing Issue

          Can you show the entire config of the switches please.

          How are both switches connected??

          Comment

          Working...
          X