Announcement

Collapse
No announcement yet.

need help in pppoe client

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • need help in pppoe client

    hello for all
    i bought cisco router new 1941 k9 with ios 15.1 Version 15.0(1r)M9,
    i want use modem thoson 585 v7 as bridge ok
    and conect to gigaethernet
    and make configure it
    and put i dailer interface information from isp
    user name and password

    but dailer interface when i show ip interface bri
    i got unassigned no ip
    and i make debug command debug pppoe
    it see problem with last step
    pads and padr
    sends a unicast PPPoE Active Discovery Session-confirmation (PADS) packet to the client
    lets show run
    version 15.1
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Router
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    !
    enable password cisco
    !
    no aaa new-model
    !
    no ipv6 cef
    ip source-route
    ip cef
    !
    !
    !
    ip dhcp excluded-address 10.7.8.1 10.7.8.50
    !
    ip dhcp pool dmz
    import all
    network 10.4.0.0 255.252.0.0
    dns-server 10.7.8.216
    default-router 10.7.8.216
    !
    !
    ip name-server 213.42.20.20
    multilink bundle-name authenticated
    !
    vpdn enable
    !
    crypto pki token default removal timeout 0
    !
    !
    license udi pid CISCO1941/K9 sn FCZ15347044
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    interface Embedded-Service-Engine0/0
    no ip address
    shutdown
    !
    interface GigabitEthernet0/0
    description lan network
    ip address 10.7.8.216 255.255.252.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly in
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    description adsl conected modem
    no ip address
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    ip virtual-reassembly in
    duplex auto
    speed auto
    pppoe enable group global
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    interface Dialer1
    mtu 1492
    ip address negotiated
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly in
    encapsulation ppp
    ip tcp adjust-mss 1452
    dialer pool 1
    dialer remote-name redback
    ppp authentication pap chap callin
    ppp chap hostname [email protected]

    ppp chap password 0 1234
    ppp pap sent-username [email protected] password 0 1234
    no cdp enable
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip nat source list 101 interface Dialer1 overload
    !
    access-list 101 permit ip 10.0.0.0 0.0.0.255 any
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    !
    line con 0
    line aux 0
    line 2
    no activation-character
    no exec
    transport preferred none
    transport input all
    transport output pad telnet rlogin lapb-ta mop udptn v120 ssh
    stopbits 1
    line vty 0 4
    password cisco
    login
    transport input all
    !
    scheduler allocate 20000 1000
    end

    i make sure from bridge mode in modem adsl
    i make sure username and password and try in in modem thomson 585


    any one can help me urgent plz
    Last edited by loverzizo; 1st December 2011, 08:09.

  • #2
    Re: need help in pppoe client

    router have ios version Cisco IOS C1900-UNIVERSALK9-Version 15.1(4)M1

    Comment


    • #3
      Re: need help in pppoe client

      Any one can help me in this problem
      in ios 15.1 in 1941/k9 not support for pppoe-client or may be configration missed
      please help me

      Comment


      • #4
        Re: need help in pppoe client

        Try to configure this way

        interface GigabitEthernet0/1
        pppoe-client dial-pool-number 1


        interface Dialer1
        mtu 1492
        ip address negotiated
        ip nat outside
        ip virtual-reassembly in
        encapsulation ppp
        ip tcp adjust-mss 1452
        dialer pool 1

        ppp pap sent-username [email protected] password 0 1234

        Comment

        Working...
        X