Announcement

Collapse
No announcement yet.

Routing Between VLANs with SVI and switch L3 routed port

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Routing Between VLANs with SVI and switch L3 routed port

    Hi,

    I have a network as shown in attached diagram. I would like to make communication between VLANs using switch. I am able to communicate between the VLANs with SVI, but not to the subnet connected through routed port.

    Can any one know how to correct the same.

    the config on switch is as follows :

    ==========================================

    sw1#sh run
    Building configuration...
    Current configuration : 7206 bytes
    !
    version 12.2
    no service pad
    service timestamps debug uptime
    service timestamps log uptime
    no service password-encryption
    !
    hostname xxxxxxxxxxxxx
    !
    enable secret 5 $1$QQqC$sd%JPYiadWIZ22yUZXNlE6NH0
    enable password xxxxxxxxxxxx
    !
    username xxxxxxx privilege 15 password 0 %#[email protected]
    aaa new-model
    aaa authentication login default local
    !
    aaa session-id common
    switch 1 provision ws-c3750-24ts
    vtp domain den1
    vtp mode transparent
    ip subnet-zero
    ip routing
    !
    ip dhcp pool DHCP-SERVERS
    network 192.168.1.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.1.1
    dns-server 61.88.88.88 4.2.2.2
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    no file verify auto
    spanning-tree mode pvst
    spanning-tree extend system-id
    !
    vlan internal allocation policy ascending
    !
    vlan 10
    !
    vlan 20

    !
    !
    !
    interface FastEthernet1/0/10
    switchport mode access
    switchport access vlan 20
    !
    interface FastEthernet1/0/11
    switchport mode access
    switchport access vlan 20
    !
    interface FastEthernet1/0/12
    switchport mode access
    switchport access vlan 20
    !
    interface FastEthernet1/0/20
    description [routed Port]
    no switchport
    ip address 10.10.6.254 255.255.255.0
    logging event status
    !

    interface GigabitEthernet1/0/1
    !
    interface GigabitEthernet1/0/2
    !
    interface Vlan1
    ip address dhcp
    !
    interface Vlan10
    ip address 10.10.4.254 255.255.255.0
    !
    !
    interface Vlan20
    ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    !
    ip classless
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.4.1
    ip route 10.10.7.0 255.255.255.0 10.10.6.1

    ip http server
    ip http secure-server
    !
    ================================================== =======================
    Response on PC (192.168.1.0 Subnet when pinging to subnet connected to routed port)

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
    C:\Documents and Settings\Administrator>tracert 10.10.6.1
    Tracing route to 10.10.6.1 over a maximum of 30 hops
    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 * * * Request timed out.
    3 * * * Request timed out.
    4 * * * Request timed out.
    5 * * * Request timed out.
    6 * * * Request timed out.
    7 * * * Request timed out.
    8 * * * Request timed out.
    9 ^C
    C:\Documents and Settings\Administrator>

    I am able to ping routed port IP 10.10.6.254 but not 10.10.6.1 or 10.10.7.1


    Sandip
    Attached Files

  • #2
    Re: Routing Between VLANs with SVI and switch L3 routed port

    Can R2 ping the 3750? What is the config on R2?
    CCNA, Network+

    Comment

    Working...
    X