Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cannot Logon with Smartcard over WAN connection (high latency)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cannot Logon with Smartcard over WAN connection (high latency)

    Hello everyone,
    I recently installed a Win 2008 R2 server and a Win XP SP3 workstation.
    I use a smartcard to login from the workstation to the server via RDP and it works great in LAN condition.
    If I try the same thing over WAN connection (150/200 ms latency over Internet and VPN), it does not work.
    After the "Reading Smart Card..." screen I do not receive the PIN screen and the RDP session close itself.
    There are no errors or logs.
    I tried with two different Smartcard providers (mini driver and specific CSP's) ... same issue.
    I guess there is a timeout problem.
    Any idea ?

  • #2
    Re: Cannot Logon with Smartcard over WAN connection (high latency)

    Please open a support ticket in the Smartcard vendor support.
    Best Regards,

    Yuval Sinay

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/yuval14, Blog: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/yuval14

    Comment


    • #3
      Re: Cannot Logon with Smartcard over WAN connection (high latency)

      I did and my sc provider thought the problem was Windows 2008 based.
      I confirmed it by checking the issue with different smartcard provider (same issue).
      The base of the problem is RDP with Windows 2008 and SC (not happening with Win 2003).

      Comment


      • #4
        Re: Cannot Logon with Smartcard over WAN connection (high latency)

        So, please request offical solution from the sc vendor support.
        Best Regards,

        Yuval Sinay

        LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/yuval14, Blog: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/yuval14

        Comment

        Working...
        X