Announcement

Collapse
No announcement yet.

SMTP Relay server not sending outbound emails

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SMTP Relay server not sending outbound emails

    My SMTP relay server is not sending outbound emails. I have tried everything and still it is not doing so. It is giving me the following error:

    Event Type: Warning
    Event Source: smtpsvc
    Event Category: None
    Event ID: 4000
    Date: 5/27/2009
    Time: 6:59:16 PM
    User: N/A
    Computer: MAILGW
    Description:
    Message delivery to the remote domain 'xxxxxx.xxx' failed for the following reason: The remote server did not respond to a connection attempt.

    I don't know what to do...

    Please help.

  • #2
    Re: SMTP Relay server not sending outbound emails

    Try making a telnet connection to port 25 of the server that's listed as the MX for that remote domain. This will verify whether connectivity exists on that server or not.

    Comment


    • #3
      Re: SMTP Relay server not sending outbound emails

      What is the relay server? (Exchange, Microsoft SMTP, something else?)
      Tom Jones
      MCT, MCSE (2000:Security & 2003), MCSA:Security & Messaging, MCDBA, MCDST, MCITP(EA, EMA, SA, EDA, ES, CS), MCTS, MCP, Sec+
      PhD, MSc, FIAP, MIITT
      IT Trainer / Consultant
      Ossian Ltd
      Scotland

      ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points where appropriate **

      Comment


      • #4
        Re: SMTP Relay server not sending outbound emails

        Thread Closed; Reply in other thread: http://forums.petri.com/showthread.php?t=36630
        ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points where appropriate **

        Comment

        Working...
        X