Announcement

Collapse
No announcement yet.

"The user isn't logged on to an Active Directory domain" deploying Exchange 2016

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "The user isn't logged on to an Active Directory domain" deploying Exchange 2016

    Setup a clean Windows 2016 Standard Srv as a primary DC.
    Also setup a 2nd Windows 2016 Standard Server and joined it to the AD server as a member server --no AD or DC functions on the member server. It is strictly going to be dedicated to and for Exchange 2016.
    DNS address on the member server is that of the AD DC.
    Exchange 2016 Standard is being deployed on the member server.
    Applied all current critical updates on both servers.
    AD user account IS a member of the Schema Admins and Enterprise Admins.
    After ensuring everything above on both of these clean installs and configurations, rebooted both servers and proceeded to install Exchange 2016 Standard with several INCORRECT error messages...
    **Upon attempting to install Exchange 2016 on the member server (logged in with the above admin credentials), I'm receiving countless error messages including "The user isn't logged on to an Active Directory domain." AND "Must be a member of the Schema and Enterprise admin accounts."
    Also removed member server from the domain and rejoined with the same Exchange 2016 false error messages occurring.
    What's causing these false errors on two cleanly installed and configured Windows 2016 servers and what might be a resolution?
    Last edited by itsupportdesk; 15th February 2018, 21:29.
Working...
X