Announcement

Collapse
No announcement yet.

exchange 2013 ecp

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • exchange 2013 ecp

    I have installed Exchange 2013 in my Exchange 2010 organization. After that I want to konf. Exchange 2013 and move mailboxs, but when I go to the address https://127.0.01/ecp, https://[Server IP]/ecp or https://[Server name].Domain/ecp I get the correct Exchange 2013 login page, but logging in sends me to Exchange 2010 ecp site.

    How do I fix that?

  • #2
    Re: exchange 2013 ecp

    hilsoe,
    Interesting, can you give us the screenshot of this error ? Maybe the ECP IIS virtual directory didnt get installed properly?

    Comment


    • #3
      Re: exchange 2013 ecp

      Here is a screendump of the login page.
      http://peecee.dk/upload/view/409389

      And here is a screendump after I have logged in.
      http://peecee.dk/upload/view/409390

      The message in the pop-up says:
      Sorry! We have problems with processing of the request now. Please try again in a few minutes.

      Comment


      • #4
        Re: exchange 2013 ecp

        you need to specify the version of exchange in the url

        https://yourserver/ecp?ExchClientVer=15


        Cheers.
        MCSE 2003; MCTS Vista; Sec+; CCNA
        Attitude Makes The Difference!
        in other words you got to WANT to do it..

        Comment


        • #5
          Re: exchange 2013 ecp

          Originally posted by ikon View Post
          you need to specify the version of exchange in the url

          Cheers.
          Why, it wasen't needed when I installed Exchange 2013 in a new domain???

          Comment


          • #6
            Re: exchange 2013 ecp

            Originally posted by hilsoe View Post
            Why, it wasen't needed when I installed Exchange 2013 in a new domain???
            Probably because the other domain didn't already have an Exchange 2010 server and this one does?

            Comment


            • #7
              Re: exchange 2013 ecp

              Originally posted by joeqwerty View Post
              Probably because the other domain didn't already have an Exchange 2010 server and this one does?
              Probably is not a good enough argument and it did not help putting ?ExchClientVer=15 after ecp, the results is just The webpage cannot be found.

              Comment


              • #8
                Re: exchange 2013 ecp

                Did you install exchange 2013 from CU1?

                there is a bug in the initial release of exchange 2013 when installing 2013 into a 2010 organisation

                you need to install exchange 2013 from Exchange 2013 Update CU1.

                To access the EAC for a native Exchange 2013 Org, you would just enter https://<server>/ecp

                However, for a mixed Exchange 2010 and Exchange 2013 Org, you must explicitly place the Exchange 2013 CAS Server name, and the Exchange version in the url. Otherwise, you just see the Exchange Control Panel (ECP) interface.

                example = https://MYSERVER/ecp?ExchClientVer=15

                When you have decommissioned 2010 then this wont be required any longer.

                "Get-ExchangeServer | fl name,edition,admindisplayversion" <-- this will get you your exchange 2013 version number if ran from Exchange Powershell on the 2013 machine.

                http://emailmigrations.com/exchange-...g-quick-guide/


                Hope this helps.
                Last edited by ikon; 29th April 2013, 11:50.
                MCSE 2003; MCTS Vista; Sec+; CCNA
                Attitude Makes The Difference!
                in other words you got to WANT to do it..

                Comment


                • #9
                  Re: exchange 2013 ecp

                  I have installed Exchange 2013 from my ISO and after that I installed Exchange 2013 CU1.

                  Comment


                  • #10
                    Re: exchange 2013 ecp

                    Can I uninstall Exchange 2013 CU1 and Exchange 2013 and then install Exhcange 2013 CU1 or do I have to uninstall Exchange 2013 completly and remove the server from the domain and start over?

                    Comment


                    • #11
                      Re: exchange 2013 ecp

                      Not sure you to re-install anything, perhaps this thread can help you, read some of the responses, i think they may help you.

                      http://social.technet.microsoft.com/...e-50d379770dd7

                      if not reply back.

                      cheers
                      MCSE 2003; MCTS Vista; Sec+; CCNA
                      Attitude Makes The Difference!
                      in other words you got to WANT to do it..

                      Comment

                      Working...
                      X