Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cannot create new mailbox database on exchange 2010

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cannot create new mailbox database on exchange 2010

    Hi we have an working ex 2007 sp2 update rollup 1 enviroment running on an native 2008 ad. We would do an migration to exchange 2010 but on an new exchange 2010 (2008 sp2 + all hotfix's) server we can not mount an new database. See log below:

    Summary: 2 item(s). 1 succeeded, 1 failed.
    Elapsed time: 00:00:02

    New test
    Completed
    Exchange Management Shell command completed:
    new-mailboxdatabase -Server 'SP-EX03' -Name 'test' -EdbFilePath 'C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\test\test.edb' -LogFolderPath 'C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\test'
    Elapsed Time: 00:00:01

    Mount test
    Failed
    Error:
    Couldn't mount the database that you specified. Specified database: test; Error code: An Active Manager operation failed. Error: The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
    [Database: test, Server: SP-EX03.xxxx.xx].
    An Active Manager operation failed. Error: The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
    [Database: test, Server: SP-EX03.xxxx.xxx]
    An Active Manager operation failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)
    [Server: SP-EX03.xxx.xxxx]
    MapiExceptionNotFound: Unable to mount database. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)

    Exchange Management Shell command attempted:
    mount-database -Identity 'test'
    Elapsed Time: 00:00:01

    And we have allready installed second 2008 R2 based exchange 2010 and the same problem is there also.

    Anyone has any clues?

    --
    Kosti

    Edit:
    Ok, now this is getting weird. Just done a manual powershell command:

    new-mailboxdatabase -Server 'SP-EX03' -Name 'fii' -EdbFilePath 'C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\fii\fii.edb' -LogFolderPath 'C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\fii'
    Name Server Recovery ReplicationType
    ---- ------ -------- ---------------
    fii SP-EX03 False None

    And when I go to the folder where the edb should be the folder is empty, so no wonder it can not mount the databe.


    --
    Kosti

  • #2
    Re: Cannot create new mailbox database on exchange 2010

    For your last comment regarding that the folder is empty after you created a database that's normal, Exchange will create the files and such as soon as the database is mounted for the first time.

    Regarding your problem mounting the databases. How long did you wait until you started the mount command after creating the databases?

    My first guess it's only a matter of time, try to drink a cup of coffee and mount then again.

    Comment

    Working...
    X