Announcement

Collapse
No announcement yet.

Outlook 2007 Out of Office not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Outlook 2007 Out of Office not working

    Please I need your assistance with Exchange 2007 auto-discover and out office with outlook 2007.

    We have just deployed exchange 2007 in-house but users of outlook 2007 cannot set their out of office settings when on exchange 2007 but only through OWA.

    When they try to access OOF they get this pop up indicating:

    Your out of office settings can not be displayed because the server is currently unavailable, try again later.

    Links from the internet refers to the auto-discover service, I have created a Dns A host record that maps to the IP Address of the CAS but still the same.
    Attached Files

  • #2
    Re: Outlook 2007 Out of Office not working

    There is a little more to autodiscover than that.
    I would suggest that you review this blog posting to ensure that Autodiscover is setup correctly.

    http://exchange-genie.blogspot.com/2...attribute.html

    Simon.
    --
    Simon Butler
    Exchange MVP

    Blog: http://blog.sembee.co.uk/
    More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
    Exchange Resources List: http://exbpa.com/
    In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

    Sembee is a registered trademark, used here with permission.

    Comment


    • #3
      Re: Outlook 2007 Out of Office not working

      Thanks for the response.

      I have done as required in the documentation but it is still the same.

      The output of test-outlookwebservices is:
      test-outlookwebservices user | fl


      Id : 1003
      Type : Information
      Message : About to test AutoDiscover with the e-mail address [email protected]
      .com.

      Id : 1006
      Type : Information
      Message : Contacted AutoDiscover at https://lagmail01.domain.com/Autodiscov
      er/Autodiscover.xml.

      Id : 1016
      Type : Success
      Message : [EXCH]-Successfully contacted the AS service at https://lagmail01. domain.com/EWS/Exchange.asmx.

      Id : 1015
      Type : Success
      Message : [EXCH]-Successfully contacted the OAB service at https://lagmail01.
      domain.com/EWS/Exchange.asmx.

      Id : 1014
      Type : Success
      Message : [EXCH]-Successfully contacted the UM service at https://lagmail01.
      domain.com/UnifiedMessaging/Service.asmx.

      Id : 1016
      Type : Information
      Message : [EXPR]-The AS is not configured for this user.

      Id : 1015
      Type : Success
      Message : [EXPR]-Successfully contacted the OAB service at .

      Id : 1014
      Type : Information
      Message : [EXPR]-The UM is not configured for this user.

      Id : 1017
      Type : Success
      Message : [EXPR]-Successfully contacted the RPC/HTTP service at https://lagmail
      01/Rpc.

      Id : 1006
      Type : Success
      Message : Successfully tested AutoDiscover.

      The OOF is still not working.

      Any idea?

      Comment


      • #4
        Re: Outlook 2007 Out of Office not working

        Ever seen this error message when you try to run the Out of Office assistant from within Outlook 2007? "Your Out of Office settings cannot be displayed, because the server is currently unavailable. Try again Later."

        You will notice this with mailboxes homed on Exchange 2007 mailbox servers, using Microsoft Office Outlook 2007. When you try to set the Out of Office assistant using Outlook Web Access, it works just fine.

        The problem is usually caused by one of the following reasons:

        Reason 1: Wrong Autodiscover Service settings
        Reason 2: Wrong certificate
        Reason 3: Wrong permission settings on the EWS virtual directory.
        Reason 4: Logged on with another user account (user logged into pc with a different domain than email account ie logged into to PC as MICHAEL\Rich and logged into email server as Richard\Mike)

        See the link below for detailed screen prints and documentation that will resolve your issue.

        Usually is the reason 3 or reason 4, even though everyone points to the autodiscovery issues.

        http://www.proexchange.be/modules.ph...rticle&sid=686

        Comment

        Working...
        X