Announcement

Collapse
No announcement yet.

error when using activesync after moving mail server to private ip

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • error when using activesync after moving mail server to private ip

    I recently moved my mail server behind a sonicwall pro 2040 firewall. The mail web access etc are all working fine... But, when i activesync using my palm treo 700p i get an error. when a browse to the oma folder i get the following error after i login:

    A System error has occurred while processing your request. Please try again. If the problem persists, contact your administrator.


    The server was originally on a public ip and now is on a private. (that's the only change!) It's now behind a firewall.

    I get a login when browsing to OMA but then get the error after I login.




    I am not requiring SSL on the OMA folder.

    I do have Headers setup as followed (these were setup prior to moving to private ips)

    under advanced i've got the following setup.

    Multiple identities for this web site

    10.1.1.150 port: 80 bromail002.expologic.com
    10.1.1.150 port: 80 mail.expologic.com


    then under ssl

    10.1.1.150 port 443.


    The server has been moved behind a firewall.

    so it use to have a public ip but now has a private ip and i have smtp, pop, web, ssl, imap ports open.

    The mail server, and web mail all are working just not activesync.


    Any help would be appreciated!

    bruce






    Below is what the error shows in the event viewer.



    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeOMA
    Event Category: (1000)
    Event ID: 1503
    Date: 7/9/2006
    Time: 9:48:20 PM
    User: N/A
    Computer: BROMAIL002
    Description:
    An unknown error occurred while processing the current request:
    Message: The remote server returned an error: (400) Bad Request.
    Source: Microsoft.Exchange.OMA.ExchangeDataProvider
    Stack trace:
    at Microsoft.Exchange.OMA.ExchangeDataProvider.OmaWeb Request.GetRequestStream()
    at Microsoft.Exchange.OMA.ExchangeDataProvider.Exchan geServices.GetSpecialFolders()
    at Microsoft.Exchange.OMA.ExchangeDataProvider.Exchan geServices..ctor(UserInfo user)

    Message: Exception has been thrown by the target of an invocation.
    Source: mscorlib
    Stack trace:
    at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.InternalI nvoke(BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture, Boolean isBinderDefault)
    at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.Invoke(Bi ndingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture)
    at System.RuntimeType.CreateInstanceImpl(BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes)
    at System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes)
    at Microsoft.Exchange.OMA.UserInterface.Global.Sessio n_Start(Object sender, EventArgs e)

    Message: Exception of type Microsoft.Exchange.OMA.DataProviderInterface.Provi derException was thrown.
    EventMessage:
    UserMessage: A System error has occurred while processing your request. Please try again. If the problem persists, contact your administrator.
    Source: Microsoft.Exchange.OMA.UserInterface
    Stack trace:
    at Microsoft.Exchange.OMA.UserInterface.Global.Sessio n_Start(Object sender, EventArgs e)
    at System.Web.SessionState.SessionStateModule.RaiseOn Start(EventArgs e)
    at System.Web.SessionState.SessionStateModule.Complet eAcquireState()
    at System.Web.SessionState.SessionStateModule.BeginAc quireState(Object source, EventArgs e, AsyncCallback cb, Object extraData)
    at System.Web.AsyncEventExecutionStep.System.Web.Http Application+IExecutionStep.Execute()
    at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionS tep step, Boolean& completedSynchronously)


    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Working...
X