Announcement

Collapse
No announcement yet.

exchange virtual directory not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • exchange virtual directory not working

    Hi guys

    After coming back after the hols we have a server that no longer works for webmail for domain users. when you log in as a user to https://server.domain/exchange and enter the user name and password webmail logs in. however you can only see the frame in the window . both the toolbar side and the contents of outlook webmail is missing.

    both frames state the following

    The page cannot be found

    The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

    as if the web is missing. i have restarted IIS but still have the same issue.

    strangely. if i log in as administrator it works fine.

    Thanks for the help

  • #2
    Re: exchange virtual directory not working

    Sounds like permissions.
    Reset the virtual directories is the quickest way to resolve this.
    http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=883380

    Simon.
    --
    Simon Butler
    Exchange MVP

    Blog: http://blog.sembee.co.uk/
    More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
    Exchange Resources List: http://exbpa.com/
    In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

    Sembee is a registered trademark, used here with permission.

    Comment


    • #3
      Re: exchange virtual directory not working

      hello, thanks for this. i have run through method 1.

      We still get the same message. - page cannot be found.

      any other ideas?

      Cheers

      Comment


      • #4
        Re: exchange virtual directory not working

        If you look in IIS Manager does the directory actually exist?

        Simon.
        --
        Simon Butler
        Exchange MVP

        Blog: http://blog.sembee.co.uk/
        More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
        Exchange Resources List: http://exbpa.com/
        In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

        Sembee is a registered trademark, used here with permission.

        Comment


        • #5
          Re: exchange virtual directory not working

          yes the virtual directories are there.

          it also fully works for the administrator user. (as in RRW and OWA)

          the full message is as follows

          The page cannot be found

          The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
          Please try the following:

          Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
          If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
          Click the Back button to try another link.
          HTTP Error 404 - File or directory not found.
          Internet Information Services (IIS)

          I have created a new user. and this works fine :S
          Last edited by mordzy; 5th January 2010, 17:04.

          Comment


          • #6
            Re: exchange virtual directory not working

            This is an SBS Server then?

            Simon.
            --
            Simon Butler
            Exchange MVP

            Blog: http://blog.sembee.co.uk/
            More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
            Exchange Resources List: http://exbpa.com/
            In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

            Sembee is a registered trademark, used here with permission.

            Comment


            • #7
              Re: exchange virtual directory not working

              Hi Simon, thanks for the assistance. yes it is. 2003 SBS Prem

              Comment


              • #8
                Re: exchange virtual directory not working

                It would have helped if you indicated that it was SBS 2003 to being with, because that makes a major difference to the troubleshooting steps.

                First thing you need to do is ensure that the Connect to the Internet and Configure email wizard is completing correctly. That will fix most problems with IIS related issues. If you are using Premium then you are also using ISA server, so that may well have an impact on the issue as well.

                Simon.
                --
                Simon Butler
                Exchange MVP

                Blog: http://blog.sembee.co.uk/
                More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
                Exchange Resources List: http://exbpa.com/
                In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

                Sembee is a registered trademark, used here with permission.

                Comment


                • #9
                  Re: exchange virtual directory not working

                  sorry bout that. and thanks for the help.

                  I understand about the wizards etc. ISA server is not running. also i would figure that if the wizards were not configured no users would be able to access the OWA / RWW however Administrator can and also any newly created users.

                  Cheers

                  Comment


                  • #10
                    Re: exchange virtual directory not working

                    I would still run the wizard and ensure that it completes correctly. That will ensure that all permissions are configured on the various locations in the way that is expected.

                    Simon.
                    --
                    Simon Butler
                    Exchange MVP

                    Blog: http://blog.sembee.co.uk/
                    More Exchange Content: http://exchange.sembee.info/
                    Exchange Resources List: http://exbpa.com/
                    In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/

                    Sembee is a registered trademark, used here with permission.

                    Comment

                    Working...
                    X