Announcement

Collapse
No announcement yet.

no more 'choose action' dialog ?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • no more 'choose action' dialog ?

    I have an SD memory card I use with my camera.. prevoiously. I could put the SD card straight into the SD slot on the front of the laptop, and W7X64Ent would ask me what I wanted to do (ie, browse, import photos, etc)

    Just recently - I've found it doesn't do this. If I plug the camera in via the usb cable, it works as above - however, it neglected to import all my photos, rather annoyingly, and did them out of order.

    I've gone into the control panel and tried to see if I could turn autoplay on or off, but I don't seem to have that option for a removable SD card.

    Any suggestions ?


    I don't want to use Winodws Live Gallery - because the existing autoplay+import system worked perfectly not too long ago, so it hasn't always been like this..
    Please do show your appreciation to those who assist you by leaving Rep Point https://www.petri.com/forums/core/im.../icon_beer.gif

  • #2
    Re: no more 'choose action' dialog ?

    Being a lazy bugger (me I'm refering to ), try deleting the SD Card driver from Device Manager, reboot, let it redetect and install drivers. The insert the SD Card and see if you get the required options.

    Has it only been you using the laptop and the SD Card? just wondering if "someone" has checked (accidently of course) a box to Always use this program for this action.
    1 1 was a racehorse.
    2 2 was 1 2.
    1 1 1 1 race 1 day,
    2 2 1 1 2

    Comment


    • #3
      Re: no more 'choose action' dialog ?

      nah, my wife has been using it too, but not with the sd card.

      will give your remove option a try.. i wish i had a second sd card to try with...
      Please do show your appreciation to those who assist you by leaving Rep Point https://www.petri.com/forums/core/im.../icon_beer.gif

      Comment


      • #4
        Re: no more 'choose action' dialog ?

        your suggestion did not work.. but thanks
        I eventually tried this:
        http://www.mydigitallife.info/2008/0...windows-vista/

        and edited the registry to change it to make autorun for every type except restricted.

        It now seems to be working.. so i went into Autoplay and change it to ask me, instead of going straight into the import option.

        Pleased now.. I can upload some videos..
        Please do show your appreciation to those who assist you by leaving Rep Point https://www.petri.com/forums/core/im.../icon_beer.gif

        Comment

        Working...
        X