Announcement

Collapse
No announcement yet.

setup wont start when uefi bios enabled

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • setup wont start when uefi bios enabled

    This is one of the problems i face
    I have dell 9020 with uefi enabld
    When trying to install windws 10 on it..the installation simply freeze oncei press anykey on " press any key to install..."
    I boot using legacy boot and it sucessfully start the installation.. But when it reach to write serial number it simply wont accpte it at alll
    So i install it on hyper v and the installation was smoth and fine

  • #2
    Re: setup wont start when uefi bios enabled

    Maybe try burning the media again?

    For the VM, did you install to a gen 1 (BIOS) or gen 2 (UEFI) VM?
    Regards,
    Jeremy

    Network Consultant/Engineer
    Baltimore - Washington area and beyond
    www.gma-cpa.com

    Comment


    • #3
      Re: setup wont start when uefi bios enabled

      Hi
      I use the same media to install on the vm
      As uefi bios boot fail
      So i used gen1...i did not try iton gen2 but expecting to fail

      Comment


      • #4
        Re: setup wont start when uefi bios enabled

        32 or 64 bit? I believe it needs to be the 64 bit unless for some reason your UEFI is 32 bit.

        http://technet.microsoft.com/en-us/l.../hh824898.aspx
        Regards,
        Jeremy

        Network Consultant/Engineer
        Baltimore - Washington area and beyond
        www.gma-cpa.com

        Comment


        • #5
          Re: setup wont start when uefi bios enabled

          Yess its 64 bit
          I dont know why its getting crazy on physical computer
          I would like to test the touch technology with windows 10

          Comment


          • #6
            Re: setup wont start when uefi bios enabled

            the uefi bios on the 9020 might be locked to windows 8 or something silly like that..
            Please do show your appreciation to those who assist you by leaving Rep Point https://www.petri.com/forums/core/im.../icon_beer.gif

            Comment


            • #7
              Re: setup wont start when uefi bios enabled

              Had something similar with a Lenovo UEFI. Ended up disabling all the protection functions I could find in the damn thing. It did mean once I had installed Windows 7 (came with ate) I could enable them all again and with a password on the UEFI you couldn't boot from a USB to hack the damn thing or even swap out the HDD for another one.

              Wonder if the UEFI password is kept in NVRAM to stop the CMOS reset trick?
              1 1 was a racehorse.
              2 2 was 1 2.
              1 1 1 1 race 1 day,
              2 2 1 1 2

              Comment


              • #8
                Re: setup wont start when uefi bios enabled

                Ditto with Fujitsu and downgrading from 8 to 2008R2 - needed a BIOS update and changing a BIOS protection setting
                Tom Jones
                MCT, MCSE (2000:Security & 2003), MCSA:Security & Messaging, MCDBA, MCDST, MCITP(EA, EMA, SA, EDA, ES, CS), MCTS, MCP, Sec+
                PhD, MSc, FIAP, MIITT
                IT Trainer / Consultant
                Ossian Ltd
                Scotland

                ** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points where appropriate **

                Comment

                Working...
                X